حضور سخنگوی داکتر عبداله در کنار جنرال اغبر تعجب برانگیز و به معنای دخالت ریاست اجرائی کشور در گزینش ریاست المپیک محسوب میشود.
ورزش مقولهای است از جنس فرهنگی و اجتماعی که ظرفیت بالایی برای تاثیرگذاری اجتماعی و آفرینش تصویر مثبت یا منفی در اجتماع دارد. در محیط اقتصادی و صنعتی امروز، البته ورزش؛ خود تبدیل به یک صنعت شده و کارکردهای آن توسعه یافته و از ابعاد تخصصی و پیچیده تری برخوردار شده است.
چنین ویژگی، اقتضاء مینماید که در تحلیل و بررسی مسائل حیطه ورزش و در تصمیم گیری برای آن و برای ایفای نقش در آن، رویکردی علمی و کارشناسانه در پیش گیریم و از برخوردهای عامیانه و جزئی نگر که خود میتواند بستری برای مفسده زائی یا زمینهای برای غفلت از علتها و موجبات اصلی فساد باشد پرهیزنمائیم.
از جمله موضوعاتی که در پرداختن به آن باید روش و رویکرد علمی بکار گرفته شود و از برخوردهای عامیانه و پوپولیستی و مفسده زا پرهیز گردد، مساله فساد در المپیک و لزوم چاره اندیشی پیرامون آن است.
نحوه و گرد آمدن عدهای برای تعیین جنرال ظاهر اغبر به عنوان رئیس کمیتۀ ملی المپیک افغانستان، پیش از آنکه چاره اندیشی برای ورزشهای المپیکی کشورمان باشد، خواسته یا ناخواسته مخرب و مغرضانه بوده است. حتی عدهای از رسانهها آن را نوعی کودتا در ریاست المپیک تعبییر نموده اند.
جنرال ظاهر اغبر قبل از این نیز مدیریت ورزش کشور را بر عهده داشته است، اما متأسفانه در آن زمان نیز ایشان عرصۀ ورزش را به مثابه قشلاق عسکری اداره میکرد تا یک ارگان ورزشی. شاید به همین دلیل بود که داکتر عبداله عبداله با دیدن این نظامی گری ایشان، جنرال اغبر را به حیث مشاور امنیتی رئیس اجرائی منصوب نمودند؛ اما حالا معلوم نیست این جنرال از جان ورزش چه میخواهد که پس از تقرری در پُست مشاوریت امنیتی رئیس اجرائی، بازهم با جمع نمودن عدهای از طرفدارانش و رأی گیری نمایشی، خودش را رئیس المپیک میداند؟! البته در این میان حضور سخنگوی داکتر عبداله در کنار جنرال اغبر تعجب برانگیز و به معنای دخالت ریاست اجرائی کشور در گزینش ریاست المپیک محسوب میشود.
باید گفته شود که دخالت و حضور سیاستمداران و نظامیان در عرصه ورزش کشور تا کنون هیچ نتیجه مثبتی در پی نداشته است و ورزش کشور تا به امروز به اندازه کافی از حضور سیاستمداران در این عرصه تاوان پس داده است. با گذشت این سالها و تاوان پس دادن ورزش کشور جای تعجب دارد که باز هم شاهد حضور افراد غیر کارشناس در عرصه ورزش هستیم.
به راستی چرا ما با ورزش اینگونه برخورد میکنیم؟
چرا نمی خواهیم ورزش کشورمان را در چهارچوب نظام کلان فرهنگی و اجتماعی و در قالب نظام تربیتی و رفتاری خود تحلیل و بهینه سازی کنیم؟
چرا فکر میکنیم که ورزش فقط یک بازی است و تا چه زمان نمی خواهیم قابلیتها و ارزشهای بیشتری برای آن قائل شویم؟
چرا باور نداریم که ورزش میتواند و باید که درمانی بر بعضی دردهای اجتماع باشد؟
چرا عدهای از اهالی ورزش از گردونه دور مانده اند تا جنرالان سکان هدایت ورزش را برعهده گیرند؟!
چرا عدهای ورزش را به بازیهای حزبی، قومی و سمتی کشانیده اند؟!
این سوالاتی هست که باید رئیس جمهور و رئیس اجرائی بدان پاسخ گویند.
به امید جاری شدن تدبیر برای کاهش بسترها و جنبه فساد و با آرزوی کاهش رفتارهای مفسده آمیز در حوزههای اجرائی و فنی ورزش.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4078
تگ ها:
ظاهر اغبر دزد و فاسدی که کمیته المپیک افغانستان را به بزنس شخصی و مرکز عیاشی و چپاولگری مبدل کرده بود. هنوز داستانهای عیاشی او با معاون و سکرترش خانمـ فرشته نقل هر مجلس ورزشکاران است.
باآنکه او به اتهامـ "تزویر و سواستفاده از صلـاحیت وظیفوی" در لوی سارنوالی افغانستان دوسیه دارد اما از آنجاییکه با جنگسالـاران و مافیای حاکمـ همدست است، کسی نتوانسته او را به پنجه قانون بسپارد.
2. ذاکر ميگويد:
دوسیههای فساد مالی میلیونی ظاهر اغبر، رییس پیشین کمیتهی ملی المپیک و مشاور امنیتی برحال رییس اجرایی، و کرامالدین کریمـ، رییس پیشین تربیت بدنی از سوی اداره عالی مبارزه با فساد اداری به دادستانی کُل فرستاده شده و اکنون از سوی این نهاد بررسی میشود.
ظاهر اغبر و کرامالدین کریمـ متهمـ اند که میلیونها دالر را در کمیتهی ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی، زیر نامـ رشد ورزش و ساخت ورزشگاهها مورد دستبرد قرار داده اند.
با این احوالـات چگونه اغبر شرمـ نمی کند که خود را رئیس کمیتۀ ملی المپیک میداند؟
3. پیرمحمد ميگويد:
در جریان المپیک آسیا در چین این اغبر و شرکای جرمیش بودند که به جای سرود ملی یک آهنگ دیگر را به سازماندهندگان چینایی بازیهـا داده بودند که با عکس العمل شدید افغانها در داخل و خارج مواجه شده ولسی جرگه همـ این عمل را حتی خیانت ملی خواندند و دستور داده شد که اغبر و شرکا محاکمه شوند
حالـا دیده شود که این بار این جنایتکاران که مسول غیرانسانی ترین اعمال اند چه میکنند
4. مختار ميگويد:
من چشمـ تان را صدقه شومـ با این نوشته کوتاه و زیبا و همه جانبه تان
بسیار عالی بود
با نوشته تان که صد در صد واقعیتهـای ورزش ستمـ دیده افغانستان را نشان میدهد، موافق است
آفرین تان که دزدان و بیبندوباران را از هر زبان و ملیت که است باید افشا کنیم
افغانستان به فرزندان راستین و صادق ضرورت دارد
5. موسی ميگويد:
در کمیته المپیک افغانستان زمان جنرال اغبر از بیش از ٢٠٠ تن زیر نامـ ورزشکار به بیرون از افغانستان فرستاده شده و دوباره به کشور باز نه گشتند.
نیمی از این افراد در بدل پرداخت پول به اغبر و همکارانشان و متباقی با واسطه و پیوندهـای حزبی و سیاسی به خارج از کشور فرستاده شده بودند که برنگشتند.
این افراد زیر نامـ ورزشکاران مسلکی و یا همـ مربیان به کشورهـای آسترالیا، اروپا و یا همـ امریکا فرار کرده اند.
هر یکی از این افراد در بدل پرداخت ٥٠٠٠ تا ١٢٠٠٠ دالر امریکایی موفق به فرار از افغانستان شده اند.